
Ska du göra glass med frukt eller bär kan du utan problem strunta i glassmaskinen, åtminstone om du inte har något emot enstaka hallonkränor eller liknande i glassen (som du kunde ha silat bort om du kokat blandningen). Jag tycker att frukt- och bärglass ska vara så fruktig som möjligt och fattar inte varför man skulle vilja sila sin glassblandning. Därför gör jag nästan alltid såhär när jag gör bärglass:
ca 200 g frysta bär eller frukt*
2 dl vispgrädde
ca 1,5 dl florsocker
eventuellt vaniljsocker, likör eller annan smaktillsats
Mixa ingredienserna i mixer eller med mixerstav. Se till att allt blandas ordentligt. Ät direkt eller släng in i frysen så fort som möjligt för att behålla luftig konsistens.
* Receptet fungerar jättebra med till exempel hallon, björnbär, blåbär, jordgubbar med mera. När det gäller frukter kan resultatet variera. Gör du med till exempel bananer eller annan extremt söt frukt kan du minska ordentligt på sockret. Prova dig fram!(glassen är Supergod med hallon!!)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar