Hej! Här kommer receptet på marängtårta. Egentligen heter det Pavlova-tåra. Denna tårta räcker till ungefär 8-10 personer. Det är ett ganska komplicerat recept så det kan vara bra att ha en som är bra på att baka brevid sig:). Allt måste vara rent när man gör botten annars blir det inget bra.
Ingridienser:
4 äggvitor
2 dl socker
1 tsk ättiksprit
1 msk majsenamjöl
2 dl svartvinbärsgelé
3 dl vispgrädde
4 kiwifrukter
1 liter jordgubbar
(eller banan + kiwi + valnötter)
Gör såhär:
Börja med att smörja bakplåtspapper med mjukt margarin eller smör till en rundel, 26-28 cm i diameter. Mjöla rundeln med vetemjöl. Skaka runt så att mjölet verkligen fastnar i rundeln. Vispa äggvitorna till styvt skum. Rör ner sockret och fortsätt vispa lite eller tills smeten blir glansig och går att dra ut från vispen i blanka "toppar". Blanda ner majsenamjöl och ättiksprit och rör om väl. Fös ut smeten så jämt som möjligt i den mjölade rundeln. Grädda i 140 grader ugnsvärme i 1 timme och 15 minuter. Stäng av värmen och låt tårtan stå kvar i ugnen i minst ett par timmar (eller över natten). Tårtbotten kan gräddas i flera dagar i förväg och sedan förvaras torrt. Ganerfa tårtan med ett lager svartvinbärsgelé, vispad grädde och bär eller frukt.
Ses Kram Julia:)
Ps. Vi har inte dekorerat tårtan än så jag har ingen bild på den, bilden kommer säkert senare:)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar