lördag 16 januari 2010

Tigerkaka

Ingredienser:
200 g smör
2 ½ dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader.Smörj och Broa en sockerkaksform.Vispa socret och smöret pösigt med elvisp.Blanda I ett ägg försej under omrlrning.Blanda mjöl och bakpulveroch Tillsätt smörblandningen.Blanda ned mjölken.Blanda en tredjedel av smeten med kakaon. blanda 2 tredjedelar av smeten med vaniljsockret.Lägg hälften av den ljusa smeten underst i formen, sen den mörka och överst den ljusa. Ta en gaffel och dra i formen för marmoering.Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 -45 min.Prova med en sticka om kakan är torr Innan du den tar ut.
//Linn

Inga kommentarer: